fbpx

Leah zou het zichzelf niet vergeven als haar opa en oma haar trouwjurk niet zouden zien.

Real Brides

Leah en Mark hadden hun bruiloft in juni 2020 gepland. Vanwege corona hebben ze dit een jaar uit moeten stellen. Dan hoop je maar dat iedereen erbij kan zijn. Een extra lange voorbereiding met bijzondere pas sessies volgden. Ze wilde heel graag dat haar opa en oma haar trouwjurk zouden zien. Leah deelt haar bijzondere verhaal met ons.

Wanneer en hoe ben je gevraagd?
29 september 2019 tijdens zonsondergang op het strand in Tenerife. We waren op vakantie op dat moment waren we 6 jaar samen. Ik wilde al een tijdje heel graag trouwen een aantal vrienden gingen ons voor en na elke bruiloft dacht ik “Wauw, dit wil ik ook!”. Ik hoopte stiekem dat hij het deze vakantie zou vragen. Maar had niet verwacht dat hij dat ook echt zou doen. Mark had al een aantal keer gezegd dat hij het niet op vakantie zou vragen dat vond hij te voor de hand liggend en daarbij had ik zelf de koffers ingepakt dus hij kon geen ring in de koffer verstopt hebben. Dacht ik. De avond dat hij het vroeg was er een stroomstoring op het eiland. Hierdoor konden we nergens wat eten of drinken, daarom zijn we een strandwandeling gaan maken. Ik wilde naar een pier waar meerdere mensen waren zodat er misschien iemand een foto voor ons kon maken. Mark wilde dat niet, hij liep door naar een afgelegen stukje daar klommen we op de rotsen “ hier is het veel mooier om samen de zonsondergang te kijken zei hij” Na een paar minuten ging hij staan liep een stukje terug, vroeg of ik bij hem kwam staan en ja hoor… toen ging hij op zijn knie.

Hoe lang ben je bezig geweest met de voorbereiding van de bruiloft?
Aanvankelijk was het plan om snel te trouwen. Ik was 29/9/19 gevraagd en we zouden 26/6/20 al gaan trouwen. Dus een voorbereiding van een maand of 8. Wij hebben altijd tegen elkaar gezegd dat we geen eeuwigheid verloofd wilde zijn. Als Mark het zou vragen wilde we allebei graag ongeveer een jaar later ook echt trouwen. Dit is niet helemaal gelukt…

De eerste weken na de vakantie hebben we gebruikt om het familie en vrienden persoonlijk en op een leuke manier te vertellen. Dit wat echt een hele leuke tijd, iedereen was zo enthousiast. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een trouwlocatie, een pak en een jurk. Ik denk dat we de belangrijkste dingen in Januari 2020 allemaal geregeld hadden. We moesten nog een paar kleine dingen regelen en waren zelfs al een beetje begonnen met aftellen want het was tenslotte zo juni. En toen kwam corona… Helaas hebben wij de bruiloft hierdoor moeten uitstellen, eerst deden we dit naar september 2020. Maar toen ook de trouwlocatie nog failliet ging hebben we besloten de bruiloft een jaar vooruit te schuiven. Uiteindelijk zijn wij 26 juni 2021 alsnog getrouwd en hebben we een prachtige dag gehad. De dag was precies zoals we hem hadden bedacht en zoals we hadden gehoopt dat het zou zijn. Het is bijna jammer dat deze dag zo snel voorbij gevlogen is. Maar we kunnen terug kijken op een fantastische trouwdag.

Hoe ben je bij onze winkel gekomen? Via via of de website of anders?
Mijn moeder zei in Oktober 2019 dat een trouwjurk soms wel eens wat tijd kost dus dat als wij in Juni wilde trouwen ik niet te lang moest wachten met het maken van een afspraak voor een jurk. Ze vroeg mij waar ik voor een jurk wilde kijken. Ik had geen idee, hoe kies je zoiets? Ik ben met twee vriendinnen mee geweest om voor hen een jurk te kiezen. Bij een van die winkels had ik meteen geen goed gevoel en dacht ik “zo wil ik het dus later niet”. Ik dacht dat het praktisch zou zijn om een trouwjurk te kopen bij een winkel in de buurt omdat je wel een aantal keer terug moet om te passen. Toen ik ging google-en vond ik van Os bruidsmode. De winkel zag er mooi uit. Toevallig appte mijn moeder mij een paar minuten later dezelfde winkel door. Een dag later heb ik gebeld voor een afspraak en het voelde meteen goed. Van Os was de eerste winkel waar ik naar toe ging en meer had ik er ook niet nodig. Het voelde meteen goed en ik had mijn jurk vrij snel gevonden.  

Wist je vooraf in wat voor jurk je wilde trouwen?
Ik heb altijd gezegd dat ik in een A-lijn wilde trouwen. Maar toen het eenmaal zover was wist ik niet meer zeker in wat voor soort jurk ik wilde trouwen. Er was zoveel moois te vinden. Vlak voor mijn bezoek aan van Os heb ik op pinterest wat plaatsjes gezocht van jurken die ik mooi vond omdat ik wel had verwacht dat er gevraagd zou worden of ik al een jurk in gedachte had. Ik had wel een duidelijk idee van hoe de achterkant van de jurk eruit moest zien.  Eenmaal in de winkel hebben we eerst gezellig koffie gedronken. Esther vroeg aan mij hoe en wanneer ik ten huwelijk gevraagd was, wie mijn aanstaande man is en inderdaad of ik al een jurk in gedachte had. Ik heb toen de plaatjes laten zien maar ook gezegd dat ik graag alle opties open wilde houden. Ik wilde verschillende dingen passen. Esther vroeg aan mij of zij ook een jurk voor mij mocht pakken, ze had namelijk al iets bedacht. Dat vond ik uiteraard goed want zij heeft er verstand van. En dat heeft ze zeker! Het was de eerste jurk die ik aan trok en het is ook de jurk die het uiteindelijk geworden is. Ik was niet meteen enthousiast althans zo kwam ik voor mijn entourage niet over. Ik vond de jurk zelf super mooi, ik miste alleen iets en ik was een beetje overdonderd hoe mooi ik de eerste jurk al meteen vond en om mijzelf voor het eerst in een trouwjurk te zien. Er ging zoveel tegelijk door mijn hoofd op dat moment. Esther wist meteen wat ik miste, dit bleek heel snel en eenvoudig op te lossen met een extra stukje kant bij de bandjes.

Is dat ook uitgekomen?
Ja en Nee. Niet helemaal. De achterkant van de jurk was precies zoals ik in gedachte had, het model van de jurk en de voorkant niet helemaal. Maar hij is/was perfect. Ik ben nog steeds blij dat ik deze jurk heb gekozen. Er is wel eens aan mij gevraagd of ik niet getwijfeld heb of ik de goede jurk gekozen had. Je hoort wel vaker dat mensen halverwege de voorbereidingen ineens gaan twijfelen of ze wel de goede jurk hebben gekozen. Ik heb dat nooit gehad, hij is prachtig!!

Wie was er met je mee naar de pas sessie?
De eerste keer 4 november 2019 waren mijn moeder, oma, tante en beste vriendinnetje (getuige) mee. Het was echt een super leuke, bijzondere, fijne en gezellige dag. Ik vond het speciaal om dit moment met hen te delen.

Tijdens de pas sessies daarna hadden we helaas al te maken met corona. Hierdoor mocht er steeds maar 1 persoon mee. Toen heb ik mijn moeder meegenomen. Mijn oma en tante heb ik 1x gefacetimed zodat ze er toch een beetje bij konden zijn.

Uiteindelijk heb ik mijn jurk heel vaak gepast, veel vaker dan normaal omdat wij de bruiloft moesten uitstellen door corona. Esther heeft nog twee keer een uitzondering gemaakt, super lief. Zo mocht ik een keer mijn moeder en mijn broertje (ook getuige) meenemen om de jurk ook aan hem te kunnen laten zien. En toen we de bruiloft echt een jaar moesten uitstellen wilde ik de jurk heel graag een mijn opa en oma laten zien en hier foto’s van maken. Oma was natuurlijk mee geweest met uitkiezen maar had de jurk nog niet gezien toen hij helemaal goed zat. Opa had de jurk nog helemaal niet gezien. Ik wilde dat moment met hem bewaren voor op de dag zelf net als met papa. Maar een jaar uitstellen vond ik lang, ik was bang dat hen misschien iets zou overkomen en dat ik het mezelf dan nooit zou vergeven als opa en oma mijn jurk dan niet gezien zouden hebben. Ik mocht van Esther samen met opa, oma, mama en de fotograaf  komen om mijn jurk aan te trekken. En mooie foto’s te maken met opa en oma. Mochten ze er dan een jaar later niet meer zijn dan had ik dit in ieder geval met ze gedaan. Dit was fantastisch en ook dit zijn prachtige foto’s geworden. Gelukkig zijn ze er allebei 26 juni 2021 gewoon bij geweest.

Op welke locatie zijn jullie getrouwd en heb je daar rekening mee gehouden bij het uitkiezen van je jurk?
Wij zijn in hotel Marktstad in Schagen getrouwd. De eerste keer dat we deze locatie kozen was het nog niet eens af en had het een andere eigenaar. Ik heb tijdens het kiezen van de jurk geen rekening gehouden met de locatie. Helaas ging marktstad failliet en moesten we een andere locatie kiezen waar we 3 maanden voor de bruiloft in 2021 ineens van hoorde dat ze ons “vergeten” waren. Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht en zijn we alsnog bij Hotel Marktstad getrouwd, wel is waar met een andere eigenaar maar het was fantastisch. Het is en bleef onze eerste keuze.

Leah zou het zichzelf niet vergeven als haar opa en oma haar trouwjurk niet zouden zien.

“Mama, als ik later groot ben wil ik haar zijn!”

- Meisje van jaar of 4 oud - bij de shoot in het park

Wat maakte deze jurk jouw droomjurk? Wat vind je er het mooist aan?
Het is een prachtige jurk. Mijn figuur kwam er perfect in uit. Hij had alles wat ik wilde, een fantastische rug, een mooi decolleté en een sleep. Ik voelde me er heel goed in, ik heb er de hele dag in staan stralen! Nu ga ik hem bewaren op een paspop, ik vind het jammer dat ik hem niet nog een keer een dag aan kan haha.

Hoe waren de reacties op de jurk?
FAN-TAS-TICH! Ik heb echt alleen maar complimenten gehad van iedereen! De dingen die mij bijgebleven zijn: Wauw wat ben je mooi, hij zit als gegoten, hij is prachtig, jeetje wat een goede keuze en zo kan ik nog wel een half uur doorgaan.

Is er een specifieke uitspraak over de jurk van iemand (je man?) die jou is bij gebleven?
Haha, ja wel meer dan een ding.

Mijn man zei meteen “wauw wat zie je er mooi uit” en hij heeft de hele dag tegen mij gezegd dat hij me prachtig vond.

Tijdens het maken van de foto’s in het park kwam er een gezin voorbij lopen met een meisje van jaar of 4 oud. Zij zei tegen mij “ wauw wat ben je mooi” en daarna zei ze tegen haar moeder “ mama, als ik later groot ben wil ik haar zijn” Ahh! Dat was echt zo schattig.

Een vriendin van mij die een paar dagen voor onze bruiloft nog een andere bruiloft had zei, je jurk lijkt wel een beetje op die van haar maar die van jou is echt nog VEEEL mooier. En hij staat je veel beter. Haha super lief.

    Maak direct een pasafspraak

    Vul onderstaande velden in en we nemen contact met je op. Samen kiezen we een geschikte datum.